Ehliyete el koyma nedenlerinin başında alkollü araç kullanımı gelmekteyse de başkaca nedenlerle de sürücü belgesine el konulabilmektedir. Bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz
- Trafik kurallarına uyulmaması
- Kanunda belirlenen seviyenin üzerinde alkollü araç kullanılması
- Uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisinde araç kullanılması
- Alkolün kandaki miktarını veya uyaran madde kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek için ölçüm yapacak olan teknik cihazların kullanılmasına izin verilmemesi (alkol metreyi üflemekten kaçınmak)
- Kanuni hız sınırlarının aşılması
- Kanunda belirtilen ceza puanı sınırına ulaşılması (100 ceza puanı)
- CMK uyarınca koruma tedbiri olarak ehliyete el konulması
- Belirli haklardan yoksun bırakılma hükümleri kapsamında ehliyete el konulması.
İçindekiler
- 1 Trafik ve İşaret Kurallarına Uyulmaması Nedeniyle Ehliyete El Konulması
- 2 Alkollü Araç Kullanılması
- 3 Kolluk Tarafından Kullanılan Teknik Tespit Cihazlarının Kullanılmasının Engellenmesinden Dolayı Ehliyete El Konulması
- 4 Hız Sınırının Aşılması Nedeniyle Ehliyete El Konulması
- 5 Ceza Puanının Aşılması Nedeniyle Ehliyete El Konulması
- 6 CMK Uyarınca Koruma Tedbiri Olarak Ehliyete El Konulması
- 7 Belirli Haklardan Yoksun Bırakılma Hükümleri Kapsamında Ehliyete El Konulması
- 8 Ehliyete El Koyma Süreleri
- 9 Ehliyete El Konulmasına İtiraz Nasıl Yapılır?
- 10 Ehliyeti Geri Alma
- 11 Ehliyeti Geri Alma İçin İtiraz Merciileri
Trafik ve İşaret Kurallarına Uyulmaması Nedeniyle Ehliyete El Konulması
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, ilgili kanunun belirlediği trafik işaret ve kurallarına uygun hareket edilmemesi halinde, idari para cezası uygulanır ve ehliyete geçici süreyle el konulur. Son bir yıl içinde kırmızı ışık kuralını üç kez ihlal eden sürücünün, sürücü belgeleri otuz gün süreyle, aynı yıl içinde kırmızı ışık kuralını altı kez ihlal eden sürücünün sürücü belgeleri kırk beş gün süreyle, dokuz kez ihlal eden sürücünün sürücü belgeleri altmış gün süreyle geçici olarak geri alınır.
Aynı yıl içinde bu madde kapsamında iki ve daha fazla kez sürücü belgesi geri alınan sürücüler, geri alma süresi sona erdiğinde psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçirilir ve uygun görüldüğü durumda ehliyetlerini geri alırlar.
Alkollü Araç Kullanılması
Kara Yolları Trafik Kanunu md 48’e göre uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri almış olan sürücüler ile alkollü olan sürücülerin karayolunda araç sürmeleri yasaktır. Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla, kollukça teknik cihazlar kullanılır. Kişinin yaralanmalı veya ölümlü ya da kollukça müdahil olunan maddi hasarlı trafik kazasına karışması hâlinde, ikinci fıkrada belirtilen muayeneye tabi tutulması zorunludur.
Teknik cihaz ile yapılan ölçüme itiraz eden veya bu cihaz ile ölçüm yapılmasına müsaade etmeyen bu sürücüler, en yakın adli tıp kurumuna veya adli tabipliğe veya Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarına götürülerek uyuşturucu veya uyarıcı madde ya da alkol tespitinde kullanılmak üzere vücutlarından kan, tükürük veya idrar gibi örnekler alınır.
Bu işlem bakımından 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 75 inci maddesi hükümleri, beşinci fıkrası hariç olmak üzere uygulanır. Trafik kazası sonucunda kişinin ölmesi veya teknik cihaza üfleyemeyecek kadar yaralanmış olması hâlinde, üçüncü fıkra hükümlerine göre bu kişilerden kan, tükürük veya idrar gibi örnekler alınır. Yapılan tespit sonucunda, 0.50 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücüler hakkında, fiili bir suç oluştursa bile, 1.340 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgesi altı ay süreyle geri alınır. Hususi otomobil dışındaki araçları alkollü olarak kullanan sürücüler bakımından promil alt sınırı 0.21 olarak uygulanır.
Alkollü olarak araç kullanma nedeniyle sürücü belgesi geri alınan kişiye, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde; ikinci defasında 1.679 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgeleri iki yıl süreyle, üç veya üçten fazlasında ise, 2.699 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgeleri her seferinde beşer yıl süreyle geri alınır. Sürücü belgelerinin herhangi bir nedenle geçici olarak geri alınmış olması hâlinde belirtilen süreler, geçici alma süresinin bitiminde başlar. Alınan alkolün 1.00 promili geçmesi halinde, kaçıncı kez alkol sınırının aşıldığına bakılmadan adli para cezası ve ehliyete el koyma cezasının yanında trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan da yargılama yapılır.
Ehliyete El Koyma Süresi | İdari Para Cezası | |
Kişi İlk Defa Yakalanmışsa | 6 ay süre ile ehliyete el konulur | 1340 TL (peşin ödenirse ¼ indirim) |
Kişi İkinci Defa Yakalanmışsa | 2 yıl süre ile ehliyete el konulur | 1679 TL (peşin ödenirse ¼ indirim) |
Kişi Üçüncü Defa veya Üç Kereden Daha Fazla Yakalanmışsa | 5 yıl süre ile ehliyete el konulur | 2699 TL (peşin ödenirse ¼ indirim) |
Kendi aracıyla 0.5 diğer araçlarla 0.2 promilin üzerinde alkollü araç kullanma yaptırımı
Kolluk Tarafından Kullanılan Teknik Tespit Cihazlarının Kullanılmasının Engellenmesinden Dolayı Ehliyete El Konulması
Karayolları Trafik Yönetmeliği m.97:Trafik görevlilerince sürücüler her zaman alkol kontrolüne tabi tutulabilirler. 2918 Sayılı.Kanun m.48/9’da “Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla, kollukça teknik cihazlar kullanılmasını kabul etmeyen sürücülere 2000 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgesi iki yıl süreyle geri alınır.” Denmektedir.
Hız Sınırının Aşılması Nedeniyle Ehliyete El Konulması
Hız sınırının %30’unun aşılması ve bu ihlalin 1 yıl içinde 5 defa tekrarlanması halinde sürücünün ehliyetine 1 yıl süreyle el konulur. Süre bitiminin ardından psiko-teknik testten geçtikten sonra sürücülük yapabilir onayı alınmalıdır. 2021 yılı için hız sınırını yüzde 10 ile 30 arasında aşan bir sürücü 314 lira, yüzde 30 ile yüzde 50 arasında aşan bir sürücü 652 lira, yüzde 50’den fazla aşan bir sürücü ise 1.340 lira ödeyecektir.
Şehir içi hız 50 km olmak üzere:
- 55 km-65 km arası 535 TL ceza
- 65 km-75 km arası 988 TL ceza
- 75 km ve yukarısı 5002 TL ceza
Ödeneceğini unutmamak gerekir.
Ceza Puanının Aşılması Nedeniyle Ehliyete El Konulması
1 yıl içerisinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetlerine 2 ay süreyle el konulur. Sürücülerin ehliyetlerini geri alabilmeleri için 40 saatlik eğitim almaları gerekir. Bu eğitim bir sürücü kursundan alınacaktır. 2 ayın sonunda, aldıkları 40 saatlik eğitimin ardından, sürücü kursundan uygunluk belgeleri almaları halinde, ehliyetlerini geri alabilirler.
Aynı yıl içerisinde, ikinci kez 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetlerine 4 ay el konulur. Ehliyetine ikinci kez el konulan sürücü, alacağı eğitimin yanı sıra, psikoteknik değerlendirmeye de girmek zorundadır. Sürücü, yapılan muayeneler sonrasında ehliyetini alabileceğini belirten belgeye sahip olması durumunda ehliyetini geri alır. Bir yıl içerisinde üçüncü kez 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgesi iptal edilir.
CMK Uyarınca Koruma Tedbiri Olarak Ehliyete El Konulması
Türk Ceza hukukundaki koruma tedbirlerinden biri de el koymadır. Bu tedbir gereği, ilgili eşya geçici süreyle devletin hakimiyetine geçer. Kişinin araçla kaçmasını engellemek ya da isnat edilen suç araçla işlenmişse, suç işlemesini önlemek ve dikkatli olmasını sağlamak için getirilmiş bir tedbirdir. Soruşturma esnasında savcılığın talebiyle sulh ceza hakimliği tarafından veya kovuşturmada mahkeme tarafından koruma tedbiri olarak şüphelinin ehliyetine el konulmasına karar verilebilir.
Belirli Haklardan Yoksun Bırakılma Hükümleri Kapsamında Ehliyete El Konulması
Türk Ceza Kanunu’nun 53. Maddesi kapsamında, suç işlemesi nedeniyle cezalandırılan kişinin belli bir süreyle bazı hakları kullanması yasaklanabilir. Burada asıl cezaya ilave bir ceza söz konusudur. Örneğin, sürücü belgesinin geri alınması gibi.
Çeşitli nedenlerle sürücü belgesine el koyulan kişi, sürenin dolmasını beklemek yerine itiraz yoluna başvurarak ehliyetini geri alma sürecini hızlandırabilir. Sürücü belgesine el konulduğu halde araç kullanmanın cezası ise 2698 TL’dir.
Verilen para cezaları, idari para cezaları olduğu için, ödenmemesi halinde icra yolu ile tahsil edilir. İdari para cezasının kişiye tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde ödenmesi halinde ¼ oranında indirim yapılır. Bu nedenle cezaya itiraz edilecekse dahi ödenmesi, daha sonrasında dekontun itiraza eklenmesi tavsiye olunur. 30 gün içinde ödenmemesi halinde faiz işlemeye başlar. Bunun üzerine icra süreci başlatılır ve para cezası kişiden icra yolu ile alınır. Adınıza yazılmış bir trafik cezası olup olmadığını e- devlet, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitelerinden öğrenebilirsiniz.
Ehliyete El Koyma Süreleri
Alkollü Araç Kullanma | İlk seferde 6 ay İkinci seferde 2 yıl Üçüncü seferde 5 yıl |
Uyuşturucu Etkisi Altında Araç Kullanma | 5 yıl |
Akolmetreye Üflememe | 2 yıl |
Ceza Puanını Doldurma | İlk seferde 2 ay İkinci seferde 4 ay Üçüncü seferde belge iptali |
Ceza Soruşturması ve Kovuşturması Kapsamında | Azami süresi yoktur. Soruşturma ve kovuşturma süresince uygulanabilir. |
Belirli Hakları Kullanmaktan Yoksun Bırakılma | En az 3 ay En fazla 3 yıl |
Ehliyete El Konulmasına İtiraz Nasıl Yapılır?
Ehliyetin geri alınmasının yolu, 2013 yılından önce idare mahkemelerinde iptal davası açılmasından geçmekteydi. 2013 yılında yapılan düzenleme neticesinde, bu konuda sulh ceza hakimlikleri görevli hale gelmiştir.
Yukarıda detaylı olarak izah edildiği üzere, ehliyete el konulmasının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Sürücü belgesini geri almak için başvuru yolunun belirlenmesinde, öncelikle hangi nedenle el konulduğunun bilinmesi gerekir. İki neden haricinde, ehliyete el konulmasına itiraz, sulh ceza hakimliklerine yapılır.
TCK’ya göre, belirli haklardan yoksun bırakılma kapsamında ehliyete el konulduğu durumlarda, ayrık bir itiraz mercii mevcut değildir. Mahkumiyet kararıyla birlikte verilmesi nedeniyle, ilgili mahkumiyet kararının istinaf veya temyiz yoluna götürülmesiyle, el koymaya itiraz edilecektir. Soruşturma veya kovuşturma aşamasında koruma tedbiri olarak ehliyete el konulabildiğini belirtmiştik. Kovuşturma aşamasında konulan bu tedbire yönelik itiraz ilgili ceza mahkemesine yapılacaktır.
Ehliyeti Geri Alma
El konulan ehliyeti geri almak için verilen idari para cezası ödenerek el konulma süresinin dolmasını beklenebilir. Fakat uygulamada, haksız ve keyfiyete dayalı el koyma işlemleriyle de sık sık karşılaşılmakta ve itiraz etme zorunluluğu doğmaktadır. Hukuka aykırı olarak ehliyetinize el konulduğu hallerde, derhal itiraz edilerek hukuki süreç başlatılmalıdır.
Örneğin alkollü olunmamasına rağmen, yüksek promilli ölçüm nedeniyle yaptırıma maruz kalınmış olabilir. Bu durumda mümkün olan en hızlı şekilde, özel olmayan bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve gerçek alkol seviyesi delillendirildikten sonra hukuki olarak itiraz süreci başlatılmalıdır.
Ehliyeti Geri Alma İçin İtiraz Merciileri
Alkollü Araç Kullanma | Sulh Ceza Hakimi |
Uyuşturucu Alarak Araç Kullanma | Sulh Ceza Hakimi |
Alkolmetreye Üflememe | Sulh Ceza Hakimi |
Ceza Puanını Doldurma | Sulh Ceza Hakimi |
Ceza Muhakemesi Sürecinde Koruma Tedbiri | Soruşturma Aşamasında Sulh Ceza Hakimi, Yargılama Aşamasında Ceza Mahkemesi |
Belirli Hakları Kullanmaktan Yoksun Bırakılma | Ayrık bir itiraz mercii yoktur. Mahkumiyet kararının istinaf veya temyiz edilmiş olması, ehliyete el koymaya da itiraz edildiği anlamına gelir. |
Ehliyet, geri alıncaya kadar Emniyet Müdürlüğünce muhafaza edilir. İtiraz edilip işlem iptal edilince veya belirlenen süre dolunca başvurulacak makam emniyettir. Sürücü belgesini geri alma tutanağı ile birlikte ehliyet geri alınır.
Alkolden ehliyete el koyma itiraz dilekçesi örneği makalemize de göz atabilirsiniz.
Ehliyete el koyulması ve diğer sorularınız için Avukata Sor linkini kullanabilirsiniz.
1,53 promilden dolayı dolayı ehliyetimin alınması vb gibi işlemden sonra pazartesi savcılığa görüşmeye çağırdılar .. 3 yıl önce karıştığım kavgadan dolayı hükmün geriye bırakılması ( para cezası ) aldım .. Savcının bana vereceği teklifi etkiler mi ? adli para cezası teklif ederse ve kabul edersem daha önce hükmün açıklanması kararı bozulur mu, hapis cezası alır mıyım ?
Ehlliyetim 2.yil alkolden Ali kondu fakat kursa gittim 10.puan için vermedi maddi durumdan dolayı gidemedim kursa aradan 1.yil geçti ve ehliyetimin süresi doldu 3.yil geçti ben dilekçe verip ehliyetimi alabilirmiyim
Merhaba 2005 beşte trafik kazasından dolayı ölüme neden olan bi kazada 12 yıl ceza aldım cezami çektim biti 2022 de ehliyetine el konuldu ne yapmam gerekiyor tşk ederim
Merhabalar 2022 de yaşanan kazanın diğer detaylarının bilinmesi gerekir. Detaylı bilgi için 0532 058 19 94 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.
Merhaba ben şunu sormak istiyorum, ehliyetime 5 yıl el koydu emniyet 1 ay sonra da süre doluyor ehliyeti almaya gittiğimde herhangi bir test sınav vs. Tabi olurmuyum. Teşekkür ederim şimdiden kolay gelsin
2008 yılında ehliyetimi alkolden verdim geri aldım bidaha yakalandım 2 yıl daha el kondu 2016 yılında tekrar pisko teknik kursuna gidip geri aldım 07/07/2022 yılında tekrar yakalandım 2 yıl aldılar alkolmetreye üflemedim kantestinde yüksek promil çıktı araştırmalarımda 5 yıl i,çinde alkolden yakalanmayanlar için sıfırlandığı bilgisi var bu durumda benim 6 ay vermem lazımken edevlette 07/07/2002-07/07/2024 yazıyor bu duruma itiraz hakkım varmı 10 yıldan fazladır süre alkolden yakanalmadım bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olurmu
Mrhb lar alkol den 3 kez yaklandim bu cezam ise 10 07 2022 sonlandı ve tüm cezaları yatırdım nasil bir yol izleyebilirim yada geri qlabilirmiyim
2kez alkolden birkerede uyuşturucu dan pozitivist çıktı alkolden 6,ay ehliyetim gitti geri aldım 1200tl ceza ödedim 1.ci sinde 2.ncisinde 5 yıl el konuldu belgeme 9400 para cezası aldim
Kardesim 7 yl üzerine ben 2inci kez verdim 2 yl aldilar smdi geri almam icin herangi bi belge istiyceklermi benden banada piskoteknik doktoru 5 yl icinde ayni sucu 2inci kez islemezsen sıfrlaniyor herangi bir sinavada girmiyorsun dedi ama emniyettiekiler farkli konusuyor gireceksin diyor
1 ay önce ehliyetimi 2.kez kaptırdım köy yerinde 1.18 promil çıktı 2 yıl alındı ve para cezası geldi üstüne bide 3 aydan 2 yıla kadar hapis söz konusu bu nasıl cezadır 2 yıl aldın parada ödedik daha canımızımı alacaklar böyle kanun mu olur
Aynı şey benimde başıma geldi yakaladılar 1200 lira ceza yazdılar 1.14 den yakalandım 1200 lirayı ödedim üstünden biraz zaman geçti adliyeye çağırdılar 3 ay ile yargıladılar para cezasına çevirdiler 900 lirada ordan yazdılar şimdi ehliyetin günü doldu almak istiyorum harç parası yatıracaktın 800 lira diyorlar
2kez alkolden birkerede uyuşturucu dan pozitivist çıktı alkolden 6,ay ehliyetim gitti geri aldım 1200tl ceza ödedim 1.ci sinde 2.ncisinde 5 yıl el konuldu belgeme 9400 para cezası aldim
Ehlıyetimi 11 yıl önce Alkol kullanmaktan dolayı 2.kez aldılar cezaları ödedi ama ehliyetimi geri almadım geri almam için
ne yapmalıyım
Ehliyet im normal de 3 ay yazı ceza mahkemesi nde ama denetim serbest eyim şimdi ehliyet imi alamiyorum nasıl alabilirim
Öncelikle herkese merhabalar…
Ben 2013 yılında 55 promilden ehliyetimi kaptırdım
2014 yılında Ehliyeti almadan 2. Kez 1.04 promil ile tekrar alkollü ve ehliyetsiz yakalandım
2014 yılının sonlarına doğru 3.kez 53 promil ile tekrardan ehliyetsiz alkolü araç kullanmaktan tekrardan ceza yedim…
Toplam cezalarım 21.12.2021 yılında bitiyordu…
2022 ağustos ayında südge ye gittim para yatırdım 1. Doktor kontrollü 3 haftalık eğitim sonrasındaki hafta sınav ve 2.Doktor kontrolü
3 kere kaptırdığım için psikoteknik değerlendirme ye girdim bide
Toplam olarak süreç 5 ay sürdü ehliyetimi aldım 2013 den bu yana hemen hemen 9 sene
Bir daha alkollü araç kullanmak mı hayatta soda içsem direksiyona oturmam
Sormak isteyen olursa cevaplarım
İnstagram hesabım onurrsahin_1903
Meraba onur bey bende 2 yil aldilar surem doldu bir sene gecti tekrar kaptirdim 5sene aldilar surem doldu sudge kursuna gidiyorum simdi benim anlamadigim 2 senede sudge kursuna gitmeden 3cu yakalandim ben simdi gidiyorum acaba bu gittigim sudge kursu iki senelik olarakmi kabul edecekler ben tekrar bi sudge kursunami gidecem yoksa bir sefer yeterli oluyormu
Onur bey meraba pisikoteknigi 1kere mı gördünüz yoksa ayrı ayrı 2kere mı aldınız bende alkolden ehliyeti kapatırdım farklı zamanlarda ama ehliyeti geri almadan su an 2kere kurs görmem gerektiğini söylüyor trafik subesi
Merhabalar herkese, ilk defa alkolden ehliyetimi kaptırdım 6 ay. Şuan ehliyetsiz bir şekilde araç sürsem ehliyete el koyma tarihi 6 aydan daha fazla mı oluyor yoksa sadece ehliyetsiz araç kullanma cezası mı alıyorum ?
Benim ehliyetim stajyer ehliyetiydi alkollü yakalandım ve ehliyetimi aldılar Bidaha sıfırdan kaydoldum sınava girdim kazandım nüfus müdürlüğüne gittim ehliyetin iptalini kaldırmamışsınız dedi bu cezayı yapılandırma yapsam ehliyetin iptali kalkar mı
Ehliyetime alkolden dolayı ilk defa el konuldu 6 ay süreyi beklemeden ehliyetimi kıs sürede geri alabilirmiyim zaman dilimini cezaya dönderme şansım varmı
Merhaba, ehliyetiniz alkolden dolayı alındıysa süresinde itiraz etmediyseniz maalesef ehliyetinizi geri almak için 6 ayı beklemeniz gerekecektir. Paraya çevirme durumu olmaz.
Bu konuda ücreti mukabilinde hukuki danışmanlık almak için 0(242) 242 1 242 numaralı hattımızı arayabilirsiniz.
2018 yılında ilk kez yakalandım. 6 ay ehliyete el konuldu. Daha sonra 2021 yılında yakalandım ve cihaza üflemedim 48/9 maddesinden ceza yedim 2 yıl. Şimdi benim südge ye başvurmam gerekiyor mu? Cihazı reddetmek maddesinden dolayı südge ye gerek kalmıyor mu?
Ehliyetimi ilk yakalatışım 6 ay aldılar 1200 lira ceza yazdılar ödedim geçti üstünden 4 ay geçti adliyeye çağırdılar 1.0 promilin üstü adli suç dediler 3 ay ile yargıladılar para cezasına çevirdiler 900 lira onasa tamam dedim şimdi ehliyetimin günü doldu almak istiyorum bana diyorki harç parası yatıracaksın 850 lira bu prosedür bu şekilmi işliyor yoksa 199 u aradığımda çıkan kişimi yanlış anlattı
Ehliyetimi 1.29 pıromille yakalatim 6 ay sonra vericekler daha erken alma imkanım varmı veya para ya çevirme imkanım olabilirmi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı ola bilirmisiniz
Merhaba, ehliyetiniz alkolden dolayı alındıysa süresinde itiraz etmediyseniz maalesef ehliyetinizi geri almak için 6 ayı beklemeniz gerekecektir. Paraya çevirme durumu olmaz.
Bu konuda ücreti mukabilinde hukuki danışmanlık almak için 0(242) 242 1 242 numaralı hattımızı arayabilirsiniz.
ALKOLSUZ OLDUĞUM HALDE CİHAZ ARIZASI NEDENİYLETEST YAPTIM HASTANEDE SIFIR PROMİL ALKOL ÇIKTI ŞİMDİ HAKLILIĞIMDA EHLİYETİMİ NASIL ALMAM LAZIM MADDİ MANEVİ ZARARIM OLDU NE YAPMALIYIM
Merhaba, alkolmetre cihaz arızası ile ehliyetiniz alındığını düşünüyorsanız hastane raporunuz ile süresi içinde yetkili sulh ceza mahkemesine itirazda bulunabilirsiniz.
Bu konuda ücreti mukabilinde hukuki danışmanlık almak için 0(242) 242 1 242 numaralı hattımızı arayabilirsiniz.
İyi günler kolay gelsin ehliyetimi alkolden 2 yıl aldılar yüzde 58 alkol çıktı 2 yıl sonunda almak için pisikolâ gitmem gereklimi
Merhaba, Beş yıl süre ile geri alınan ehliyet sahipleri için 5. Yılın sonunda uman psikiyatri muayenesi ve pisikoteknik raporu sonrasında durumu uygun bulunan sürücülere ehliyetleri iade edilir.
Bu konuda ücreti mukabilinde hukuki danışmanlık almak için 0(242) 242 1 242 numaralı hattımızı arayabilirsiniz.